Türk sigorta sektörünün öncü firması Anadolu Sigorta, Bayındır Sağlık Grubu ile hizmet kalitesini artıran bir işbirliği anlaşmasına imza attı. Özel sağlık sektöründe ödeyici ve hizmet sunucu iki önemli kurumu bir araya getiren anlaşmaya göre, Anadolu Sigorta’nın sağlık sigortası poliçesi kapsamında, Medilab Assist aracılığıyla, Bayındır Sağlık Grubu’nun İstanbul’daki merkezlerinden: Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi’nde muayene, laboratuvar, görüntüleme (röntgen, MR, BT vb.), fizik tedavi gibi tüm yatışsız tetkik ve tedavi işlemleri için sadece bir randevu alınması yeterli olacak. Üstelik, bu kaliteli hizmet kapsamında sağlık sigortası poliçesinde yer alan katılım payı da ödenmeyecek. Sigortalılar, ameliyatlar da dahil olmak üzere tüm yatışlı tedavileri için VIP hizmetin ayrıcalıklarını yaşamaya devam edebilecekler.

Ayrıca bu kapsamda, hizmetlere erişimi daha da kolaylaştırmak ve memnuniyeti artırmak amacıyla bireysel sağlık sigortalılar bulundukları yerden özel araçla ücretsiz alınıp, hastanedeki işlemleri sonrası istediği yere bırakılması gibi özel hizmetler de alabilecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken “Sağlık sigortacılığında yaygınlaşma ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla işbirliğine imza attık. Bu işbirliği ile bilgi ve tecrübelerimizi birleştirerek, gelecekte de benzer yenilikçi uygulamalar geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin ise işbirliği ile ilgili açıklamasında; kaliteli sağlık hizmetine ulaşmayı kolaylaştıracak ve hasta memnuniyetini artıracak bu anlaşmanın Türkiye İş Bankası iştiraki iki kurum arasında sinerji yaratabilmek açısından önemli olduğunu vurguladı.

Genel Müdür Sevgin Anadolu Sigorta ile Bayındır Sağlık Grubu arasındaki sinerji ve işbirliğinin gelişmesinden memnun olduğunu belirterek “Bundan sonraki adım da, firmaların sağlık giderlerini kontrol etmeye yönelik Anadolu Sigorta-Bayındır Sağlık Grubu ortak çalışması ile yeni ürün ve sağlık hizmet modellerinin geliştirilmesi olacaktır” diye konuştu.