Dijital sigortacılığa yaptığı yatırımlar ve inovatif uygulamalarıyla sigorta sektöründe öncü bir rolü üstlenen Anadolu Sigorta teknoloji tabanlı fikirlere destek vermeye devam ediyor. İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi tarafından, 2018 yılında gerçekleştirilen 7’nci Big Bang Start-up Challenge yarışmasında finale kalan Asistan Magnet projesi, Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilerek sigortalıların hizmetine sunuldu. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan yeni nesil teknoloji ürünü Asistan Magnet, konut asistans hizmetlerine anında ulaşma imkanı sunuyor.

Yenilikçi ve ezber bozan uygulamaları ile sektöre öncülük eden Anadolu Sigorta, teknoloji tabanlı fikirlere desteğini sürdürüyor. Anadolu Sigorta, destekçileri arasında bulunduğu İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi tarafından gerçekleştirilen Big Bang Start-up Challenge yarışmasında finale kalan Asistan Magnet projesini hayata geçirdi. Böylece sigortalılara konut asistans hizmetlerine anında ulaşma imkanı sundu. 2018 yılında gerçekleştirilen yarışmada finale kalan proje, 21 milyon liralık ödül ve yatırım kazanmıştı.

Türkiye’de bir ilk

Anadolu Sigorta konut sigortası müşterilerinin hizmetine sunulan Asistan Magnet Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Uygulama, NFC (Near Field Communication) özelliğinin açık olduğu telefonlardan, uygulama indirilmesine veya giriş yapılmasına gerek kalmadan konut asistans hizmetlerine saniyeler içinde ulaşma imkanı sunuyor. NFC özelliği açık olan telefon, magnetin orta kısmına yakınlaştırıldığında Asistan Magnet içerisinde bulunan elektronik devre ile iletişime geçiyor. Kullanıcıya tarayıcı üzerinde hangi Anadolu Sigorta hizmetini kullanmak istediği soruluyor. Ardından tercihe göre Chrome, Safari veya Samsung tarayıcılarından biri ile sayfayı görüntüleyerek, Anadolu Sigorta müşterileri için özel olarak sunulan ürün ve hizmetlere hızla ulaşma imkanı sunuyor.

Asistan Magnet ile kolayca ulaşılabilen konut asistans, ani ve beklenmedik bir kaza ya da olay sonucu konutta çıkabilecek hasarlar ile kombi/ klima bakımı, halı yıkama, minifix, mini onarım ve petek temizliği gibi çok sayıda hizmeti kapsıyor.

“Değişen dünyaya uyum sağlamak içim inovatif girişimler büyük önem taşıyor”

Değişen dünyaya uyum sağlamak ve müşteri taleplerine hızlı cevap verebilmek için inovatif girişimlerin önemine dikkat çeken Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, “Özellikle son dönemde en önemli yatırım konularımızdan birisi dijital sigortacılığa yönelik yeni iş fikirleri. Sigorta sektörüne yönelik teknolojileri tanımlayan insurtech dünya çapında yaygınlaşırken, ülkemizde de bu konudaki girişimler ve yapılan yatırımlarla bir ekosistem oluşmaya başladı. Biz de bu doğrultuda, bu ekosisteme ciddi destekler veriyoruz. İTÜ Çekirdek ile bir süredir devam eden iş birliğimiz de bunun bir parçası. Bu ve benzeri platformların sonucunda ortaya çıkan yaratıcı iş fikirleri, girişimler bizim için oldukça mutluluk ve heyecan verici” dedi.