Anadolu Sigorta, İTÜ ARI Teknokent işbirliğiyle bu yıl da İTÜ Çekirdek girişimcilerine desteğini sürdürüyor. İşbirliği kapsamında şirket tarafından girişimcilere mentörlük verilecek ve İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması Big Bang Startup Challenge’da girişimci ekiplere nakdi ödül desteğinde bulunulacak.

Dijital sigortacılığa yaptığı yatırımlar ve inovatif uygulamalarıyla sigorta sektöründe öncü rolünü üstlenen Anadolu Sigorta, İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiği işbirliği ile İTÜ Çekirdek’te teknoloji tabanlı fikirlere destek vermeye devam ediyor. İşbirliği kapsamında girişimcilere mentörlük verecek olan Anadolu Sigorta, her yıl Kasım ayında düzenlenen İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması Big Bang Startup Challenge etkinliğinde de girişimcilere nakdi ödül desteğinde bulunacak.

Sigorta sektöründeki yeni girişimlerle yakından ilgilendiklerini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, “Sigorta sektörüne yönelik teknolojileri tanımlayan insurtech dünya çapında yaygınlaşırken, ülkemizde de bu konudaki girişimler ve yapılan yatırımlarla bir ekosistem oluşmaya başladı. Biz de bu doğrultuda, bu ekosisteme ciddi destekler veriyoruz. İTÜ ARI Teknokent ile geçen senenin ardından bu sene de imzaladığımız protokol bunun bir parçası. Anadolu Sigorta olarak İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması Big Bang Startup Challenge’da girişimcilere ödül vereceğiz. Protokolümüz çerçevesinde girişimcilere mentörlük desteği de sunacağız” dedi.

Dijital dünyadaki gelişmelerin her sektörde olduğu gibi sigorta sektörünü de değişime zorladığını belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez ise şöyle konuştu: “Anadolu Sigorta olarak dijitalleşmeye ciddi bir kaynak ayırmış durumdayız. İnsan kaynaklarımızın ve bütçemizin önemli bir kısmı, teknoloji ile ilgili faaliyetlerimize tahsis edilmiş durumda. Bu kaynağımız ve yıllara dayanan tecrübemiz, start-up’ların çevikliğiyle birleşince ortaya çok güzel işler çıkıyor. Bu kapsamda yeni iş fikirlerini desteklemek öncelikli başlıklarımız arasında yer almaya devam edecek.”