Anadolu Sigorta, bilgi teknolojileri ve veri idaresi alanında dünyanın saygın kuruluşlarından olan IDC Türkiye Dijital Dönüşüm Ödülleri 2020’ de, “Sosyal Ağ Analizi ile Organize Suistimal Tespiti” ve “Yurttaş Veri Bilimci Yetiştirme” projeleriyle 2 ayrı ödülün sahibi oldu. Yurttaş Veri Bilimci Yetiştirme projesiyle katıldığı Yetenek Geliştirme kategorisinde 1’incilik ödülü alan Anadolu Sigorta, “Sosyal Ağ Analizi ile Organize Suistimal Tespiti” projesiyle de “Bilgi Vizyoneri” kategorisinde 3’üncülük ödülüne layık görüldü.

Anadolu Sigorta, yenilikçi dijital uygulamalarıyla aldığı ödüllere yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, IDC Türkiye tarafından 17 Aralık 2020 tarihinde, IDC Türkiye DX Summit 2020 etkinliği bünyesinde düzenlenen “Dijital Dönüşüm Ödülleri”nde 2 ayrı ödüle layık görüldü. Anadolu Sigorta, “Yurttaş Veri Bilimci Yetiştirme” projesiyle katıldığı Yetenek Geliştirme kategorisinde 1’incilik ödülünü alırken, “Sosyal Ağ Analizi ile Organize Suistimal Tespiti” projesiyle de “Bilgi Vizyoneri” kategorisinde 3’üncülük ödülü kazandı.

Yurttaş Veri Bilimci Yetiştirme Projesi ile iş akışımızı hızlandırarak verimliliğimizi artırdık

Anadolu Sigorta’nın uzun yıllardır dijital dönüşüme yatırım yaptığını ve bu konuda çok sayıda proje hayata geçirdiğini ifade eden Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, ödül alan projeleri ile sektörde fark yarattıklarının bir kez daha görüldüğünü belirterek şunları paylaştı; “Yurttaş Veri Bilimci Yetiştirme projesi ile iş akışlarımızı hızlandırarak verimliliğimizi artırdık. Analitik modelleme ve makine teknolojilerinin kullanımı, bilgi teknolojileri şemsiyesi altında iş zekası ve analitik uygulamalar birimi tarafından yapılırken, Yurttaş Veri Bilimci Yetiştirme Projesi gelişim programı ile bu yetkinliklere sahip bir kadroya eğitim verdik. İş süreçlerini çok iyi bilen bu çalışanlarımızın aldığı veri hazırlama, analitik modelleme ve veri görselleme eğitimleri sayesinde iş akışımız hızlandı ve verimliliğimiz arttı. Geliştirilen yeni analitik akışlar ve projeler sayesinde gelirlerde artış yaşanırken, sadece bir proje sayesinde Eylül kampanya döneminde, bir önceki kampanya dönemine göre %12 daha fazla gelir elde ettik. Her katılımcı %10 daha verimli iş geliştirdi bu da 15 kişilik katılımcı ekibimiz içinde toplamda 1.5 kişilik kazanım gerçekleştirdiğimizi gösteriyor. Projemiz sürdürülebilirliği ile uzun vadede de kazanımlarımızı arttıracaktır.” diye konuştu.

Bilgi Vizyoneri kategorisinde, Sosyal Ağ Analizi ile Organize Suistimal Tespiti projesi ile çalışanların analitik ve veri modelleme yetkinliklerini geliştirerek, bu yetkinliklerden proje içinde yararlandıklarını belirten Mehmet Abacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu proje ile sektörümüzde hizmet veren danışmanlık şirketlerinin vaat ettiği sosyal ağ analizi platformlarından daha yetkin ve şirketimize uygun bir analiz platformu geliştirdik. Yaptığımız veri zenginleştirmeleri ve oluşturduğumuz analiz platformu sayesinde daha önce 3 ayda manuel olarak yapılan suiistimal dosya analizlerini 2 saate indirdik. Oluşturulan ilişkisel ağ üzerinde en kısa yol algoritmaları ile puanlandırma yaptık. Bu puanlama sisteminin üretim, fiyatlandırma ve müşteri analitikleri alanlarında kullanılmak üzere sistem entegrasyonlarını planladık. Kasko branşında verimli sonuçlar elde ettiğimiz bu platformu farklı sigorta branşlarına da uygulamak için çalışmalarımıza başladık.”