Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Anadolu Sigorta’nın uluslararası finansal notunu "BBB-", ulusal finansal notunu "AA+(tur)" olarak teyit etti. Fitch’ten yapılan açıklamada, Anadolu Sigorta’nın finansal not görünümünün ise “negatiften” “durağana” yükseltildiği ifade edildi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings , Anadolu Sigorta’nın finansal not görünümünü “negatiften”, “durağana” yükseltti. 2 Şubat 2017 tarihinde Fitch’ten yapılan açıklamada, Anadolu Sigorta’nın uluslararası finansal notunun "BBB-" olarak teyit edilirken, şirketin ulusal finansal notu "AA+(tur)" olarak açıklandı.

Anadolu Sigorta’nın ulusal not görünümünün daha önce olduğu gibi "Durağan" olarak teyit edildiği kaydedilen açıklamada, 2016’da "Negatif"e indirilen uluslararası not görünümünün ise yeniden "Durağan" olarak revize edildiği belirtildi.

Türkiye’nin köklü ve öncü sigorta şirketi Anadolu Sigorta, böylece yatırım yapılabilir seviyedeki derecelendirme notunu korudu. Fitch’ten yapılan açıklamada, derecelendirme notlarının Anadolu Sigorta’nın hayat dışı sigorta sektöründeki lider konumunu ortaya koyduğu ifade edildi.

2016 yılında brüt karını yüzde 70 seviyesinde artıran Anadolu Sigorta, 2.2 milyar TL hasar ödemesi gerçekleştirmişti.