Türk sigortacılık sektörünün öncüsü Anadolu Sigorta, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından düzenlenen ve dünyanın en saygın yarışmalarından biri olan, faaliyet raporlarının değerlendirildiği ‘2014 Vision Awards’da ‘Sigorta’ kategorisinde Platin Ödül aldı. Bu sene 13.’sü düzenlenen ve yirminin üzerinde ülkeden 1.000’e yakın başvurunun gerçekleştiği LACP’de Anadolu Sigorta ayrıca ‘Finansal Hizmetler’ kategorisinde de Gümüş Ödül’e layık görüldü. Anadolu Sigorta’nın 2014 yılı Faaliyet Raporu, aynı zamanda yarışmaya katılan tüm raporlar arasında En Yaratıcı Raporlar (Most Creative) dalında tüm dünya sıralamasında Altın Ödül alırken; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde de Platin Ödül’e hak kazandı.

Anadolu Sigorta’nın Tayburn tarafından şirketin yeni ofisinden fotoğraflarla hazırlanan ve 90 yıllık tarihinden kilometre taşlarına yer veren 2014 yılı Faaliyet Raporu, yapılan değerlendirmede 100 üzerinden 99 puan aldı. Rapor, kendi sektöründe yarışmaya katılan en iyi faaliyet raporlarından birisi olarak değerlendirilirken; “Kapak Tasarımı”, “Hissedarlara Mesaj”, “Raporun Anlatımı”, ”Finansal Raporlar”, “Yaratıcılık” ve “Mesajların Yalınlığı” başlıklarından 10 tam puan, “Verilere Erişilebilirlik” başlığından ise 10 üzerinden 9 puan aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, böylesine değerli bir ödül programından dört ödül birden kazanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülken şöyle konuştu: “Şirketimiz son yıllarda çok önemli ödüllere layık görülmekte ve çok önemli araştırmalarda oldukça başarılı sonuçlar elde etmektedir. Aldığımız bu birbirinden değerli ödüller hem başarımızı taçlandırıyor hem de daha iyisini yapma yolunda bizi yüreklendiriyor. Anadolu Sigorta olarak 90 yıldır doğduğumuz ve büyüdüğümüz topraklara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 90. yılımızda aldığımız bu dört ödül bizim için son derece gurur verici. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Anadolu Sigorta, geçtiğimiz yıl 2013 yılı Faaliyet Raporu ile de Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi’nde, En Yaratıcı Raporlar (Most Creative) dalında Onur ödülü alırken; kendi sektöründeki mükemmelliği alanındaki değerlendirmede de Gümüş Ödül’e layık görülmüştü.

Anadolu Sigorta'nın ödül alan 2014 Faaliyet Raporu’na www.anadolusigorta.com.tr adresinden ulaşılabilir.

2001 yılında kurulan Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi, iletişim sektöründe en iyi uygulamaların paylaşımını sağlamak ve örnek gösterilecek iletişim yeteneği gösterenleri ön plana çıkarmak amacını taşıyor.